Hautaketa eta epaimahaiaren irizpideak

Gastronomia euskal kulturaren identifikazio-elementu nagusietako bat da eta Basque Ambassadors aitorpenak munduan zehar Euskadiko enbaxadore gastronomiko gisa aritu diren gizon-emakumeak ezagutzera datoz. Hala, gastronomiaren arloko adituek, turismo aholkulariek eta ekitaldien arduradunek osatutako epaimahaiaren hautaketa-printzipioen artean irizpide hauek nabarmentzen dira:

Euskal sukaldaritzaren sustapen eta zabalkundearen aldeko apustua; beren platerak sortu eta prestatzerakoan erakutsitako sukaldaritza-bikaintasuna eta trebetasun gastronomikoak; berrikuntza euskal errezeta tradizionalen berrinterpretazioan testuinguru globaletara egokitzeko, bere sukaldaritza praktikan konpromiso etiko eta iraunkorra mantenduz, euskal sukaldaritza tradizionalaren balioekin bat etorriz, hala nola bertako produktuen erabilera sustatzea.

Euskal gastronomiaren nazioarteko ospea indartzeko ekarpen nabarmena ere aintzat hartu da; nazioarteko ekitaldi gastronomikoetan eta kultur ekitaldietan parte-hartze aktiboa; euskal kultura atzerrian sustatu nahi duten erakundeekin lankidetza; eta nazioarteko komunitate gastronomikoaren aitortza edo euskal gastronomiaren zabalkundean egindako lanagatik jasotako sarien bitartez.